50plusmatch Review

Welkom bij de 50plusmatch review op Belgiumdate!

In deze review kijken we naar het datingplatform 50plusmatch. We kijken eerst naar wat het precies is en wat je er exact mee kunt. Ook kijken we hoe daten via 50plus match werkt, welke pakketten er aan worden geboden en welke kosten hierbij komen kijken. Vervolgens belichten we de voordelen en nadelen van 50plus match en krijg je van ons uiteraard een conclusie.

50plusmatch review

Wat is 50plus match?

50plusmatch is een datingplatform dat zich richt op 50 plussers. Zoals de naam van de website al aangeeft is het een platform speciaal voor 50-plussers. Heb je deze leeftijd nog niet bereikt? Dan kan je je dus niet registreren.

Naast dat het platform zich richt op 50-plussers heeft het veel functionaliteiten die een normale datingsite ook heeft. Hierbij kan je denken aan:

 • Het invullen en bekijken van profielen met interesses, persoonlijke kenmerken en foto’s;
 • Interesse tonen in profielen;
 • Persoonlijk berichten sturen, berichten lezen en op berichten reageren;
 • Gebruik maken van de handige messenger;
 • Daten via de laptop, PC of met de handige app voor op de tablet of telefoon;
 • Things2Share, een openbaar platform waarmee leden kunnen communiceren en boodschappen kunnen delen;
 • Zien wie je profiel heeft bekeken, wie gratis lid is en wie betaald lid is;

Zoals je ziet heeft 50plus match de meeste functionaliteiten die normale datingplatformen ook hebben. Het Things2Share platform is een leuke toevoeging. Door de app kan je de site ook via je tablet of telefoon goed benaderen. Immers: ook de meeste 50-plussers beschikken tegenwoordig gewoon over een smartphone. Op deze gratis dating site kan je dus zeker een leuke partner vinden!

50Plus Match Intro Video …

50plusmatch review

Hoe werkt 50plus match?

Wanneer je lid wil worden van 50plusmatch maak je eerst een account aan. Je vult je naam en mailadres in, kiest een wachtwoord en kan in het volgende scherm diverse persoonlijke details vermelden. O.a. je leeftijd, levensstijl, uiterlijk, werksituatie, informatie over kinderen en andere basisgegevens komen aan bod. Hierna vul je een aantal vrije tekstvelden in waarin je zelf kan omschrijven wie je bent, wat je zoekt in een relatie en nog een aantal andere zaken. Tot slot kies je nog uit een groot scala aan hobby’s, sporten en andere bezigheden.

Dit alles wordt gebruikt om je te kunnen matchen aan andere leden. 50Plus match heeft hiervoor een handige zoekfunctie ontwikkeld, waarmee je eenvoudig kunt zoeken naar andere leden. De leden worden gerangschikt op het matchpercentage: hoe hoger dit percentage, hoe beter de match waarschijnlijk is.

50 Plus Dating zit de laatste jaren enorm in de lift in België.

Wanneer je een interessante match hebt gevonden kan je ervoor kiezen om ‘interesse’ te tonen. Heb je een betaald account? Dan kan je ook privéberichten sturen via de messenger app.

match4me ervaringen

Naast deze normale datingfuncties heeft 50plus match ook een aantal andere functies die je helpen bij het daten. Zo kan je het platform benaderen via je PC of laptop, maar ook via de handige app. Ook is er het platform Things2Share, een plek waarbij je dingen kan delen met alle leden van 50plus match. Dit is dan ook een leuke plek om activiteiten e.d. te delen met andere leden.

Een ander verschil met andere datingsites is dat 50plusmatch een gratis account aanbiedt waarmee je nog behoorlijk wat functionaliteit krijgt. Hiermee is het weliswaar niet mogelijk om zelf privéberichten te sturen, maar je kan wel 10 keer per dag ‘interesse’ aangeven. Ook is het mogelijk om berichten van betalende leden te beantwoorden wanneer ze jou zelf eerst een bericht hebben gestuurd. Dit zorgt ervoor dat je de site goed kunt testen voordat je een betaald account neemt en is erg prettig.

Het laatste punt dat opvalt bij 50plus match is de klantenservice. Zoals ze zelf aangeven doen ze niet aan ‘no-reply’ mails. Kom je ergens niet uit? Dan kan je dus altijd op een mailtje reageren van 50plus match. Een andere optie is om een kijkje te nemen in de uitgebreide knowledge base van het platform, waarin veelgestelde vragen worden beantwoord. Is je vraag hierin niet beantwoord? Dan is het ook mogelijk om een contactformulier in te vullen met je vraag. Vaak word je dan snel geholpen.

50plusmatch scoort 9.3/10 in onze TOP 10!

De populaire dating website 50plusmatch scoort uitstekend met een 9.3 op 10 in onze Top 10 van beste dating websites in België en Nederland.

In onze Parship Review kan je ontdekken waarom wij deze op nummer 1 zetten.

Je kan hier de TOP 10 bekijken.

parship betrouwbaar

50plusmatch kosten en pakketten

Zoals gezegd kan je bij 50plusmatch zowel kiezen uit een betaald account als uit een gratis account. Daarnaast is het goed om te weten dat je korting krijgt wanneer je je voor langere tijd verbindt aan een abonnement.

Gratis lidmaatschap:

 • Prijs: € 0/maand;
 • 10 interesseberichten per dag, profielen bekijken, reageren op berichten van andere betalende leden;

Betaald lidmaatschap:

 • Prijs abonnement 1 maand: € 29,95/maand;
 • Prijs abonnement 3 maanden: € 19,95/maand;
 • Prijs abonnement 6 maanden: € 14,95/maand;
 • Prijs abonnement 1 jaar: € 9,95/maand;
 • Zelfde mogelijkheden als het gratis abonnement + de mogelijkheid om zelf berichten te sturen, toegang tot Things2Share, zoekprofielen van andere leden zien, zien wie je profiel bezocht heeft en zie wie er volledig of gratis lid is.

Let op: er is helaas geen gratis proefversie van 50plusmatch beschikbaar. Wil je de site dus uitproberen? Dan zal je het met de gratis versie moeten doen. Let er ook op dat de abonnementen standaard automatisch worden verlengd.

50plusmatch review

50plus match voordelen

Zoals gezegd is 50plusmatch een degelijk platform voor dating met diverse voordelen en veel functies. Hierbij nog een keer de belangrijkste op een rij:

 • Focus op 50-plussers biedt een voordeel voor deze doelgroep ten opzichte van normale datingplatformen;
 • Things2Share platform is een leuke toevoeging;
 • Ook het gratis account biedt enkele mogelijkheden, waardoor je de site goed kunt verkennen;
 • De app maakt het mogelijk om zowel op de PC en laptop als op de smartphone of tablet kunt werken;
 • Goede klantenservice, inclusief een uitgebreide knowledge database;

De voordelen laten zien dat 50plusmatch een goed platform is voor dating. Niet voor niets heeft de site al een Thuiswinkel Award in de wacht gesleept.

50plusmatch nadelen

Functioneel gezien heeft de site bijna geen nadelen. Het enige mogelijke verbeterpuntje dat we kunnen bedenken is dat de matching niet zo uitgebreid is als bij sommige andere datingsites. Gezien de doelgroep zal dit echter ook minder noodzakelijk zijn.

50Plus match conclusie

Voor wie 50-plusser is en opzoek is naar een serieuze relatie of de mogelijkheden op 50-plus-leeftijd eens wil verkennen is 50plusmatch een uitstekend platform. Wij kunnen iedere 50-plusser die geïnteresseerd is in online dating dit platform van harte aanbevelen!

MAAK GRATIS ACCOUNT AAN BIJ 50PLUSMATCH

Laat een bericht achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *