Elite Dating Review

elite dating review

Elite Dating review

Welkom bij de Elite Dating review.

Elite Dating is een datingplatform opererend in heel Europa, met een eigen platform voor Nederland en België. In deze review lees je alles over Elite Dating. We beginnen bij wat Elite Dating precies is en hoe het werkt. Vervolgens kijken we welke kosten en pakketten er zijn en nemen we de voordelen en nadelen van Elite Dating onder de loep. Tot slot krijg je van ons uiteraard een eindoordeel.

Wat is Elite Dating?

Elite Dating is een datingplatform uit de Benelux. Elite Dating gaat alweer een tijdje mee in de wereld van online daten en heeft naar eigen zeggen iedere week 2.500 nieuwe leden, een aantal dat ongeveer evenredig verdeeld is over mannen en vrouwen. Het platform biedt o.a. de volgende functionaliteiten:

 • Uitgebreide ‘wetenschappelijke’ persoonlijkheidstest, mogelijkheid om foto’s toe te voegen en mogelijkheid om extra informatie toe te voegen;
 • Matching functionaliteit met dagelijks nieuwe partnervoorstellen;
 • Niet specifiek gericht op hoogopgeleiden, maar het grootste gedeelte (70%) van de leden heeft een bachelor diploma of hoger;
 • Het platform geeft suggesties om foto’s of extra informatie toe te voegen;
 • Elite Dating heeft een leuke blog met tips om het maximale uit het platform te halen;
 • Het platform beschikt over het Keurmerk Veilig Daten en het keurmerk Thuiswinkel Waarborg;
 • SSL-encryptie, anti-fraudetools en de mogelijkheid om een profiel te verwijderen zorgen voor extra privacy en veiligheid.

De bovenstaande functionaliteiten laten goed zien dat Elite Dating een serieus platform is voor dating. Op onze Belgiumdate website doen we trouwens regelmatig gelijkaardige dating reviews.

TIP: Lees ook zeker onze recente Novamora review!

Elite Dating ervaringen

Hoe werkt deze dating website?

Wanneer je je aanmeldt bij Elite Dating kan je direct aan de slag: er wacht je namelijk een persoonlijkheidstest bestaande uit 10 onderdelen. Deze test vraagt je het hemd van het lijf en laat je naast het invullen van een aantal basisgegevens ook belangrijke keuzes, overtuigingen en andere zaken invullen. De test is erg uitgebreid en maakt het mogelijk om kwalitatief goede matches te maken. Naast de persoonlijkheidstest krijg je uiteraard ook de mogelijkheid om dingen in te vullen die je over jezelf kwijt wilt.

Elite Dating Intro Video

elite dating review nederlands

Elite Dating beroept zich op hoge succespercentages, een groot aantal leden dat nog steeds groeit en een hoog gemiddeld opleidingsniveau. Hier staat wel een behoorlijk prijskaartje tegenover, maar over het algemeen krijg je waar voor je geld. Om de privacy van betalende leden te waarborgen worden de foto’s standaard afgeschermd voor gratis leden. Helaas voor gratis leden worden de foto’s van andere gratis leden ook verborgen, net als de gestuurde berichten. Écht daten zit er dus niet in met een gratis abonnement. TIP: Bekijk ook zeker even ons gratis datingsite pagina.

Elite dating scoort 9.1 op 10 in onze TOP 10 van Beste Dating Websites!

Een zeer mooie score dus voor Elite dating! Al een paar jaar staat Parship op nummer 1.

Klik hier en lees onze uitgebreide review van Parship.

parship betrouwbaar

Dagelijks krijg je van Elite Dating een aantal partnervoorstellen gestuurd waar je op kunt reageren. Je kan een aantal leuke en prikkelende vragen kiezen die je potentiële date moet beantwoorden en andersom gebeurt dit natuurlijk ook. Dit maakt het makkelijk om een gesprek op gang te brengen en helpt je bij het daten.

Voor wie een date in de buurt zoekt is het ook mogelijk om een locatielimiet in te stellen, waarin binnen een bepaalde straal van je eigen locatie wordt gezocht naar een match. Dit verkleint natuurlijk wel het totale aantal mogelijkheden, maar maakt het mogelijk om in je eigen buurt een geschikte date te vinden. Een handige feature.

Kom je ergens niet uit op het platform of heb je een vraag? Dan staat de klantenservice voor je klaar. Via het contactformulier is de klantenservice te bereiken, al worden de meeste vragen al beantwoord in een uitgebreide sectie op de website met veelgestelde vragen. Overigens staan op de site ook een faxnummer en een postadres vermeld om vragen naartoe te kunnen sturen, maar de toegevoegde waarde daarvan hebben we nog niet gevonden.

We hebben onlangs ook een uitgebreide Second Love review. geschreven!

Kosten en pakketten

Elite Dating is verkrijgbaar in twee varianten: gratis of premium. Hoewel er een gratis abonnement is, biedt deze niet veel mogelijkheden.

Elite Dating Gratis:

 • Prijs: € 0/maand;
 • Mogelijkheid om een profiel aan te maken en om de persoonlijkheidstest in te vullen;
 • Mogelijkheid om berichten te versturen, niet om te lezen;
 • Mogelijkheid om matches te zien zonder foto’s;

Elite Dating Premium:

 • Prijs abonnement 6 maanden: € 29,90/maand;
 • Prijs abonnement 12 maanden: € 24,90/maand;
 • Prijs abonnement 24 maanden: € 19,90/maand;
 • Dezelfde mogelijkheden als het gratis abonnement, plus de mogelijkheid om berichten te lezen, foto’s te zien, profielbezoekers te bekijken, een eigen profiel te verifiëren en leesbevestigingen te krijgen;
 • Met extra diepgaand persoonlijkheidsprofiel en 20 extra partnervoorstellen per dag;

Helaas is er geen gratis proefversie van Elite Dating beschikbaar. Je kunt dus wel een profiel aanmaken met een gratis abonnement en een beetje rondkijken, maar voor wie serieus wil daten is toch echt een betaald abonnement noodzakelijk.

Beste Dating website van Belgie?

In onze TOP 10 van beste dating websites kan je zien dat Elite Dating een zeer mooie score haalt. Op nummer 1 staat uiteraard de zeer populaire dating website van Parship. Maar dit hoeft niet te betekenen dat Elite dating heel veel slechter ofzo is. Integendeel, Elite Dating richt zich eigenlijk voornamelijk tot “hoog opgeleide” mensen die graag met elkaar willen daten. En we geven graag toe dat in deze niche Elite Dating dan wel weer de beste van de klas is!

Meest eenvoudige Dating tip ooit

Wie nieuw is bij dating websites zal vermoedelijk af en toe eens vloeken en denken: waarom wil er niemand met mij op date gaan? Als we dit even dieper bekijken heeft dit meestal een heel eenvoudige oorzaak. Het grootste deel van deze mensen heeft gewoon hun profiel niet goed ingevuld. Jij zal toch ook niemand vragen om op date te gaan als je ziet dat ze een leeg profiel hebben zonder tekst en foto’s. Daarom doe dit altijd direct! Je kan je altijd gratis aanmelden op de meeste van de dating websites. Maar vul dan toch uw interesses en en zit minstens 1 foto online. Je zal zien dat je veel mee reacties zal hebben en snelle op date zal kunnen gaan 😉

elite dating review 2019

Elite Dating voordelen

Elite Dating heeft een focus op kwaliteit en diepgang en heeft veel hoogopgeleiden onder hun leden. Dit brengt een aantal voordelen met zich mee:

 • Veel hoogopgeleiden kan een voordeel zijn als je daarnaar zoekt;
 • Zeer uitgebreide persoonlijkheidstest die alle leden moeten invullen zorgt voor uitgebreide informatie en kwalitatief goede matches;
 • Handige ijsbrekers en openingsvragen die je kunt stellen aan een potentiële partner;
 • Dagelijks nieuwe partnervoorstellen;
 • Veel leden, zowel mannelijk als vrouwelijk;
 • SSL-encryptie, anti-fraudetools, de mogelijkheid om je profiel te verwijderen en de juiste keurmerken zorgen voor privacy en veiligheid en laten zien dat Elite Dating je privacy serieus neemt;
 • Prima support en een leuke blog met extra tips.

De bovenstaande voordelen laten zien hoe Elite Dating zich positioneert als datingplatform: een serieuze speler voor serieuze daters.

MAAK GRATIS ACCOUNT

Elite Dating nadelen

Het platform werkt erg fijn en op dit gebied hebben we dan ook weinig aan te merken. Buiten het platform zelf zijn er echter wel 2 nadelen te noemen:

 • De gratis versie biedt geen functionaliteit waar je écht iets aan hebt, buiten het kennismaken met Elite Dating zelf;
 • Een lidmaatschap is aan de dure kant.

Voor wie een premium abonnement kiest en de relatief hoge prijzen daarbij voor lief neemt, is Elite Dating nog steeds een uitstekende optie.

Elite Dating Review Conclusie

Voor wie gaat voor kwaliteit in plaats van kwantiteit is Elite Dating een goede optie. Met de uitgebreide persoonlijkheidstest en ID-verificatie zit het qua matching en ‘serieus daten’ dan ook wel goed. Voor wie op zoek is naar een wat goedkoper dating platform is Elite Dating misschien wat minder geschikt, maar voor alle anderen en speciaal voor hoogopgeleiden is Elite Dating perfect.

MAAK GRATIS ACCOUNT

Laat een bericht achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *