Gay zoekt gay!

gay zoekt gay belgie

Gay zoekt Gay … over het algemeen kun je als gay in België heel gemakkelijk met een andere gay daten. Het is sinds heugenis, in kleine stapjes, in België al meer geaccepteerd, dan in vergelijking met andere landen. In dit artikel vertellen wij iets meer over de geschiedenis van holebi’s in België. Zo heb je een goede indruk over de acceptatie van homoseksualiteit.

Door dit inzicht kun je ook beter nadenken over daten met een andere gay. Het is niet altijd zo vanzelfsprekend geweest, toch zitten er nog steeds haken en ogen aan het daten met andere mannen. Daten voor heteroseksuelen blijkt nog steeds eenvoudiger. Gelukkig zijn er datingsites zoals, “Gaypaship” in het leven geroepen. Naast dat wij wat meer vertellen over de geschiedenis van holebi’s in België, geven wij een review over deze datingsite.

Geschiedenis holebi-beweging in Belgie!

Holebi’s in België hebben diverse wettelijke rechten, net als heteroseksuelen, daarbij is de maatschappelijke aanvaarding van homo’s, lesbiennes, biseksuelen en transgenders vrij groot. Helaas, is dit niet altijd het geval geweest. In de jaren vijftig van de twintigste eeuw kwamen er signalen dat er in België en Vlaanderen een holebi-beweging werd opgezet. Deze beweging boodt een veilige thuishaven voor vele holebi’s in België en Vlaanderen. Zij gingen de strijd aan voor gelijke rechten.

Er waren dan ook veel pioniers in de holebi beweging die zich inzette voor gelijke rechten. Uiteindelijk heeft deze strijdt de holebi’s veel opgeleverd. Zo is in 2003 het homohuwelijk gelegaliseerd, nu kunnen mensen van het gelijke geslacht zonder problemen trouwen. Daarnaast zijn er gelijke rechten voor holebi’s en heteroseksuelen ontstaan, deze staan vastgelegd in de wet.

Homoseksualiteit in België al vroeg gedecriminaliseerd!

Homoseksualiteit werd vroeger als crimineel gedrag bestempeld. Het is in veel landen nog steeds strafbaar. Uit recente studies blijkt dat België een van de eerste drie landen op de wereld was waar homoseksualiteit werd gedecriminaliseerd.  Het vergt wat historische creativiteit om te stellen dat  België het derde land ter wereld  was waar homoseksualiteit  werd gedecriminaliseerd. Rond 1795 was België immers nog in handen van Oostenrijk.

Uit diverse studies blijkt dat na de revolutie in Frankrijk, die een nieuw strafrecht introduceerde, welke van diverse archaïsche praktijken wilden wijken, er een nieuwe wetgeving ontstond. In de nieuwe wetgeving werd vastgelegd dat de macht van rechters werd ingeperkt, hierdoor werden tortuur, religieuze misdrijven, godslastering en hekserij niet meer bestraft.

Men sprak niet openlijk uit dat sodomie (ander woord voor homoseksualiteit) niet meer werd bestraft. Vroeger gingen homoseksuelen namelijk ook op de brandstapel. Uiteindelijk werd in alle stilte sodomie gedecriminaliseerd. Het was dus vanaf 1795 niet langer strafbaar in België, met dank aan Frankrijk.

gay zoekt gay

Geen paradijs!

Ondanks dat homoseksualiteit was gedecriminaliseerd, was het voor holebi’s in België nog steeds geen paradijs. Op dat moment waren er: nog geen gelijke rechten, accepteerde de maatschappij hen niet, was het verboden volgens het geloof. Het was dus geen utopia voor homoseksuelen in Belgie. Helaas is dit in sommige bevolkingsgroepen in en buiten België nog steeds aan de hand.

Daten via Gayparship!

Zoals, al eerder aangegeven, is het nog steeds lastig om als gay een andere gay te vinden. Zeker als je opzoek bent naar een serieuze relatie, kan het lastig zijn om een vaste partner te vinden. Dit komt doordat niet alle datingsites even veilig zijn. Vaak zijn veel gays opzoek naar een avontuurtje, of vinden er onveilige taferelen plaats.

Het is daarom aan te raden om te daten via een veilige datingsite zoals, ‘Gayparschip‘, een dating site opgezet door het zeer populaire ‘Parship’, welke daten voor gays mogelijk maakt. Het leuke is dat je een gratis account kan aanmaken. Op deze manier heb je dus eigenlijk niets te verliezen en kan je als eens gluren welke mannen er allemaal op dit platform zitten 😉

MAAK GRATIS ACCOUNT BIJ GAYPARSHIP

Nog steeds discriminatie!

Ondanks dat holebi’s in België gelijke rechten hebben en mogen trouwen, vindt er nog steeds veel discriminatie plaats. Dit komt doordat het onder sommige bevolkingsgroepen in België nog steeds niet is geaccepteerd vaak zijn :geloof, maatschappelijke redenen, andere opvattingen en andere levensvisie hier het gevolg van. Hierdoor worden in diverse groepen van de samenleving holebi’s nog niet geheel aanvaard. Toch is het ten opzichte van vroeger sterk verbeterd.

Doordat het nog niet in alle bevolkingsgroepen is geaccepteerd zoekt een gay niet zo snel een andere gay op, zoals heteroseksuelen dat doen. Door dit gegeven gaan zijn vooral op het internet opzoek naar een date, of ze gaan naar ontmoetingsplaatsen waar gays elkaar opzoeken. Sommige gays kunnen daar mee leven, zij zijn meer opzoek naar een avontuurtje, dan naar iets serieus. Dit wordt door veel gay mannen niet altijd als prettig ervaren.

Dat een man gay is en een andere gay zoekt betekend niet dat zij niet opzoek zijn naar een serieuze relatie. Het feit dat holebi’s nog niet 100% worden geaccepteerd speelt hierbij een rol.

Registeren op Gayparship

Het is zeer eenvoudig om jezelf te registeren op Gayparship, daarnaast is het ook nog eens gratis. Je kunt jezelf gratis registeren door een gebruikersnaam en wachtwoord aan te maken, waarna je een link ontvangt om je registratie te bevestigen. Je uiteindelijke profiel aanmaken kost wel veel tijd.

Ze maken immers gebruik van een uitgebreide vragenlijst. Dit kan als lastig worden ervaren, toch door deze uitgebreide screening, vinden gay mannen makkelijker een andere gay op deze datingsite, die opzoek zijn naar een serieuze relatie.

Kosten

Het registeren en aanmaken van een profiel op Gayparship is gratis, indien je gebruik wilt maken van de andere faciliteiten dien je een abonnement aan te schaffen. De kosten hiervan worden hieronder omschreven:

  1. Premium Lite 6 maanden bundel voor maar 24,90 Euro per maand
  2. Premium Classic 12 maanden bundel voor slechts 23,92 Euro per maand
  3. Premium Comfort 24 maanden bundel voor een kleine prijs van 19,92 Euro per maand

gay zoekt gay dating

Ervaringen van gay mannen!

Veel gay mannen raden deze datingsite aan. Ze vinden het vooral prettig dat de datingsite overzichtelijk en veilig is. Daarnaast vinden ze het fijn dat ze weinig fake profielen tegen komen, waardoor zij opzoek kunnen naar een serieuze date.

Conclusie gay zoekt gay review

Nadat wij Gayparship hebben bestudeerd zijn wij tot de conclusie gekomen in deze review dat Gayparship de beste datingsite voor homoseksuelen is. Gay mannen kunnen hier opzoek naar een serieuze relatie, er is veiligheid en de kosten zijn niet te hoog. Ben je opzoek naar een leuke gay? Date dan via deze datingsite.

ONTMOET DIRECT GAYS GRATIS BIJ GAYPARSHIP