Match4me Review

Welkom bij de Match4me review.

In deze review op onze website kijken we naar het platform Match4me, een datingsite voor hoogopgeleiden. Eerst kijken we naar wat Match4me precies is en welke functies het biedt. Vervolgens kijken we hoe daten via Match4me precies werkt. Daarna nemen we de verschillende abonnementen onder de loep en welke kosten daarbij horen. Tot slot kijken we naar de voor- en nadelen en krijg je van ons uiteraard een eindoordeel.

match4me review

Wat is Match4me?

Match4me is een Belgische datingsite die sinds 2002 actief is. Naast dat het platform in België beschikbaar is, opereert het ook in diverse andere Europese landen. Het bijzondere aan Match4me is dat ze zich richten op een specifieke doelgroep, namelijk hoogopgeleiden. Naast de focus op hoogopgeleiden heeft Match4me veel functies die je van ieder datingplatform zou verwachten. Hierbij kan je denken aan:

 • Je eigen profiel opstellen, vragen beantwoorden over jezelf en foto’s toevoegen;
 • Profielen en informatie van anderen bekijken;
 • Interesse aangeven in een ander profiel;
 • Zoekfunctie met zoekprofielen en matching functionaliteit;
 • Direct berichten sturen naar leden in wie je geïnteresseerd bent of reageren op hun berichten;
 • Zien wie je profiel heeft bekeken, tenzij je de ‘anonimiteits-modus’ aan hebt staan;
 • Berichten delen met alle leden via het Things2Share platform;
 • Gebruik maken van Match4me op je pc en laptop via de site of op je smartphone en tablet via de app;
 • Klantenservice met knowledge base en contactformulier;

Zoals je ziet biedt Match4me alle functies die je nodig hebt voor online dating. Dit is zeker een betrouwbare gratis datingsite. Wat betreft de verdeling tussen mannen en vrouwen is er bijna geen verschil. Daarnaast zijn er iets meer leden met een bachelor-diploma dan met een master-diploma, maar ook dit ontloopt elkaar niet veel.

We hebben onlangs ook een uitgebreide 50plusmatch review geschreven.

Match4me Video

match4me review

Hoe werkt Match4me?

Wanneer je een account met Match4me aanmaakt, moet je eerst een aantal gegevens invullen, waarna je kan beginnen met daten. Naast persoonlijke gegevens en een aantal vrije tekstvelden met informatie over jezelf geef je ook aan wat je leuk vindt op het gebied van hobby’s, sport en muziek. Tot slot voeg je een of meerdere foto’s toe en kan je beginnen.

Op Match4me kan je profielen van leden bekijken en hier interesse in tonen, of direct een persoonlijk bericht sturen. Je kunt de site zowel via de telefoon als computer benaderen omdat er naast de website ook een app beschikbaar is voor Android en iOS.

In tegenstelling tot sommige andere datingsites heeft Match4me geen uitgebreide matchingfunctionaliteit. De matching gebeurt op basis van een zoekprofiel dat je instelt: op basis van jouw voorkeuren worden geschikte matches getoond, gesorteerd op matchpercentage. Het platform gebruikt hiervoor dus je eigen zoekcriteria.

match4me ervaringen

Naast de normale datingsmogelijkheden zijn er nog wat extra functies. Het is mogelijk om te zien wie je profiel heeft bekeken, tenzij je de anonimiteitsmodus aan hebt staan. In dit geval zie je niet wie je profiel hebben bekeken, maar kunnen anderen ook niet zien dat je hun profiel hebt bekeken.

Een andere extra is het platform Things2Share. Dit is een platform waarop je berichten kunt delen die alle leden van Match4me kunnen zien. Hierop kan je uitnodigingen voor een activiteit plaatsen, of andere dingen die je wilt delen.

Het mooie aan Match4me is dat je met een gratis abonnement al behoorlijk wat functionaliteit krijgt. Dit is bij veel andere datingsites wel anders, waar daten praktisch onmogelijk is zonder betaald abonnement. Bij Match4me kan je met een gratis profiel 10 keer per week interesse tonen in een profiel. Hoewel het niet mogelijk is om zelf als eerste berichten te sturen, kan je wel reageren op berichten van betalende leden die zij naar jou sturen.

Wanneer je een vraag hebt over het platform of je komt ergens niet uit kan je contact opnemen met de klantenservice. Match4me geeft zelf aan dat ze de klantenservice hoog in het vaandel hebben staan en bijvoorbeeld niet doen aan ‘no-reply-mails’. Daarnaast hanteert het platform een contactformulier en een knowledge base waarin de meestgestelde vragen worden beantwoord.

Match4me scoort 9.6/10 in onze TOP 10

Match4me scoort uitstekend in onze TOP 10 van Beste Dating Websites in België en Nederland.

De andere populaire dating website Parship staat daar al enkele jaren op nummer 1. Lees zeker onze Parship Review.

Ontdek onze TOP 10 hier.

parship betrouwbaar

Match4me kosten en pakketten

Wil je daten via Match4me? Dan heb je de keuze uit een gratis pakket en een betaald pakket. Bij het betaalde pakket krijg je korting wanneer je voor een langere tijd een lidmaatschap afneemt. Let erop dat alle pakketten automatisch worden verlengd en dat je deze dus handmatig op moet zeggen.

Match4me gratis:

 • Prijs: € 0/maand;
 • 10 interesseberichten per week;
 • Niet zelf als eerste een bericht sturen, wel reageren op berichten van betalende leden;

Match4me betaald:

 • Prijs abonnement 1 maand: € 29,95/maand;
 • Prijs abonnement 3 maanden: € 19,95/maand;
 • Prijs abonnement 6 maanden: € 14,95/maand;
 • Prijs abonnement 1 jaar: € 9,95/maand;
 • Onbeperkt interesseberichten versturen;
 • Ook zelf als eerste berichten versturen;
 • Mogelijkheid om berichten te delen op Things2Share, zien wie je profiel heeft bekeken en zien wie volledig of gratis lid is.

Helaas is er geen proefversie beschikbaar van Match4me. Je kunt wel gebruik maken van het 14 dagen geldige herroepingsrecht waar zelfs een apart formulier beschikbaar voor is dat je online in kunt vullen. Op deze manier zou je alsnog gratis een betaald abonnement kunnen proberen, al geeft het gratis abonnement al behoorlijk wat functies om de site te verkennen.

MAAK GRATIS ACCOUNT

Match4me voordelen

Match4me heeft diverse voordelen die we hier nog eens kort op een rij zullen zetten:

 • Focus op hoogopgeleiden is leuk voor de doelgroep;
 • Abonnementsprijzen zijn betaalbaar;
 • Veel leuke functies, waaronder het Things2Share platform;
 • Gratis abonnement biedt behoorlijk veel mogelijkheden;
 • Goede verdeling tussen mannen en vrouwen;
 • Uitgebreide profielen;
 • Snelle en betrouwbare klantenservice, aangevuld door een goede knowledge base.

Zoals je kunt zien is Match4me een meer dan degelijk dating platform.

match4me betrouwbaar

Match4me nadelen

Gelukkig heeft Match4me bijna geen nadelen. Het enige smetje dat we kunnen vinden is het gebrek aan automatische matching. Er is nu wel sprake van matching, maar deze vindt alleen plaats op basis van je zoekprofiel en niet automatisch.

Match4me conclusie

We kunnen er kort over zijn: voor hoogopgeleiden die serieus willen daten is Match4me een uitstekende keuze. De app is een goede aanvulling op de website en werkt uitstekend. Met een goede man-/vrouwverdeling en veel functionaliteiten is de site een perfecte tool om je match te vinden! En met een bijna perfecte score van 9.6 op 10 zit je bij Match4me zeker goed!

MAAK GRATIS ACCOUNT

Laat een bericht achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *