Meetic Review

meetic review

Meetic review

Welkom bij de Meetic review op onze Belgiumdate website!

In deze review lees je alles over Meetic, een online datingplatform dat o.a. actief is in België. Eerst kijken we naar wat Meetic precies is en wat je ermee kunt. Vervolgens kijken we hoe dating met Meetic werkt, welke abonnementen het platform aanbiedt en wat deze kosten. Hierna nemen we de voordelen en nadelen onder de loep en tot slot krijg je van ons een eindoordeel over Meetic.

Wat is Meetic?

Meetic is een datingplatform, gevestigd in Frankrijk. Onder de groep waar Meetic toe behoort, vallen ook andere datingsites als Lexa. Meetic is dus een grote speler in de onlinedatingmarkt. Het platform biedt o.a. de volgende functionaliteiten:

 • Eenvoudig en snel een profiel aanmaken;
 • Matching op basis van filters en zoekopdrachten;
 • Contact maken via een like of een bericht;
 • Shuffle optie: meerdere profielen liken of wegswipen, net als bij Tinder;
 • Standaard geen persoonlijkheidstest;
 • Toevoegen van foto’s, voorkeuren en andere informatie aan je account;
 • Extra opties bijkopen voor meer functionaliteit: incognito modus, control-optie of een boost kopen.

De bovenstaande functionaliteit laat zien dat Meetic een degelijke datingsite is. Het bijzondere is dat Meetic de focus niet legt op automatische matching, maar je zelf een date laat zoeken aan de hand van geavanceerde zoekopdrachten en filters. Als je op zoek bent naar een gratis datingsite dan kan je ook bij Meetic terecht.

meetic review

Hoe werkt deze Dating Website?

Wanneer je een account aanmaakt op Meetic kan je vrij snel beginnen met daten. In tegenstelling tot veel andere sites hoef je geen persoonlijkheidstest in te vullen, maar worden er wel een aantal basisvragen gesteld om je voorkeuren te achterhalen. Ook moet je een foto uploaden zodat anderen kunnen zien hoe je eruitziet.

In tegenstelling tot veel andere sites kent Meetic geen uitgebreide matchingfunctionaliteit. Wel is het overzicht van alle profielen zo ingericht dat ze aansluiten op jouw voorkeuren: je krijgt bijvoorbeeld geen rokers te zien als je aan hebt gegeven dat niet te willen. Wanneer je wel behoefte hebt aan meer diepgang of automatische matching, geeft Meetic je de optie om een account aan te maken bij Lexamore. Dit is echter een apart lidmaatschap ten opzichte van dat van Meetic. Zoek je dus automatische matchmaking? Dan is Meetic minder geschikt.

TIP: Lees zeker ook nog deze leuke Second Love review.

Meetic Intro Video …

meetic review

Wanneer je een potentiële date hebt gevonden kan je een ‘flirt’ sturen. De andere persoon kan hier vervolgens op ingaan, of niet. Het is ook mogelijk om direct een berichtje te sturen. Een andere functie om dates mee te vinden is de shuffle. Deze werkt net als Tinder en laat je door een lijst met foto’s swipen. Geven jullie elkaar allebei een like, dan krijg je dat te zien.

Meetic vindt het belangrijk dat leden uiteindelijk achter de PC, tablet of telefoon weggaan en contact opnemen met hun date. Dit wordt gestimuleerd door verschillende events en borrels die Meetic organiseert. Dit zijn fysieke events op een locatie waar members elkaar buiten Meetic om kunnen ontmoeten. Overigens zijn hieraan wel extra kosten verbonden, bijvoorbeeld voor een activiteit, eten of drankjes. Daarnaast is het vaak mogelijk om een aantal vrienden of vriendinnen mee te nemen die niet ingeschreven staan bij Meetic.

Kom je ergens niet helemaal uit of heb je een vraag over het platform? Dan kan je een kijkje nemen in de FAQ. Deze is erg uitgebreid en bevat de antwoorden op de vragen die het vaakst worden gesteld. In de FAQ vind je ook de optie om direct contact op te nemen met Meetic. Hiervoor geef je aan waar je vraag over gaat, waarna je het contactformulier in kunt vullen. Het is onduidelijk hoelang het duur voordat je een reactie krijgt.

Meetic scoort 8.9/10 in onze TOP 10 van Beste Dating Websites

Ook Meetic haalt een prima score van 8.9 op 10 in onze TOP 10 van beste dating websites in België en Nederland.

Al een paar jaar staat Parship op nummer 1.

Je kan onze uitgebreide review van Parship hier lezen.

parship betrouwbaar

Kosten en pakketten

Wanneer je gebruik wilt maken van Meetic heb je zowel de keuze tussen een betaald abonnement als een gratis lidmaatschap. Voor wie serieus wil daten is een gratis lidmaatschap niet voldoende, omdat je hiermee geen berichten kunt sturen of lezen. Wel komen er af en toe acties voorbij waarmee gratis leden een aantal dagen de volledige functionaliteit kunnen uitproberen. Wanneer deze acties er zijn is echter niet te voorspellen.

Meetic gratis:

 • Prijs: € 0/maand;
 • Een profiel aanmaken, profielen zoeken, profielen bekijken en kennismaken met de site;

Meetic Premium:

 • Prijs 1 maand abonnement: € 29,99/maand;
 • Prijs 3 maanden abonnement: € 19,99/maand;
 • Prijs 6 maanden abonnement: € 14,99/maand;
 • Zelfde functies als het gratis abonnement, plus de mogelijkheid om volledige profielen te zien, berichten te sturen, bezoekers van je profiel te zien, advertenties te verwijderen en de volledige functionaliteit van de apps te gebruiken.

Naast het proefabonnement zijn er ook nog een aantal opties die je aan kunt schaffen:

Incognito:

 • Prijs: € 1,99/24 uur of € 9,99/maand;
 • Met de incognito modus kan je andere profielen bekijken zonder dat anderen dit zien.

Contol:

 • Prijs: onbekend;
 • Met de control modus kan je een leesbevestiging ontvangen voor ieder bericht dat je hebt gestuurd.

Boost:

 • Prijs: onbekend;
 • Met de boost kom je tijdelijk hoger in de resultaten te staan die andere leden te zien krijgen. Hierdoor maak je meer kans op een match.

Er is helaas geen gratis proefabonnement waarmee je zonder te betalen de functies van een premium abonnement kunt testen. Wel kan je met een gratis abonnement kijken hoe Meetic in elkaar steekt en of het wat voor je is.

meetic ervaringen

Meetic voordelen

Meetic is een grote speler in de datingwereld en dat is niet voor niets. De site is gebruiksvriendelijk en biedt o.a. de volgende voordelen:

 • Goede app voor Android en iOS;
 • Veel leden;
 • Betaalbare abonnementen, zeker bij langere lidmaatschappen;
 • Handige extra opties om meer functionaliteiten te krijgen;
 • Profiel aanmaken kost niet veel tijd maar matching is nog steeds mogelijk door filters en zoekopdrachten;
 • Locatiegebaseerd zoeken laat je eenvoudig dates in de buurt vinden;
 • Niet alleen daten achter een scherm maar ook real-life events.

De bovenstaande voordelen laten goed zien waarom Meetic zo’n populaire site is voor daten.

Meetic nadelen

Naast de voordelen heeft Meetic ook enkele nadelen. Deze zijn vergeleken met de voordelen gelukkig niet zo groot:

 • Matchmaking laat te wensen over, maar hier ligt de focus ook niet op;
 • Het is niet heel eenvoudig om contact te zoeken met de helpdesk;
 • Meetic geeft weinig informatie over het exacte aantal leden, het gemiddelde opleidingsniveau en andere zaken die sommige daters interessant vinden.

De bovenstaande nadelen zijn niet erg belangrijk. Het gebrek aan automatische matching is een keuze die je voor jezelf moet maken en kan ook een voordeel zijn. Sommige mensen vinden het gewoon fijner om zelf de volledige controle te hebben over hun match.

Meetic conclusie

Voor wie een goede en betrouwbare datingsite zoekt maar niet eerst een hele lange persoonlijkheidstest in wil vullen is Meetic een uitstekende optie. De real-life events zijn bovendien een erg leuke aanvulling.

BEKIJK DE VROUWEN EN MANNEN BIJ MEETIC

Laat een bericht achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *