Parship Review

Welkom bij de Parship review.

In deze review nemen we het datingplatform Parship onder de loep. Eerst kijken we naar wat Parship precies is en hoe het platform werkt. Vervolgens kijken we naar de diverse pakketten en abonnementen die Parship aanbiedt en wat deze kosten. Tot slot kijken we naar de belangrijkste voor- en nadelen en krijg je van ons een eindoordeel. Is Parship de beste datingsite van 2020? Let’s start!

parship review

Wat is Parship?

Parship is een datingsite die in diverse Europese landen actief is en ook een eigen, Belgische site heeft. In België heeft het platform een aparte Nederlandstalige en Franstalige variant. Parship is een van de grotere spelers in de markt als het gaat om online dating en is naar eigen zeggen zelfs de grootste online datingsite van Europa.

Parship biedt onder meer de volgende functionaliteiten:

 • Profielen op basis van een persoonlijkheidstest, foto’s, persoonskenmerken en vrije tekstvelden;
 • Gegenereerde partnervoorstellen op basis van matchpercentage;
 • Kant-en-klare ijsbrekers om gesprekken te openen;
 • Glimlachen sturen om interesse te tonen;
 • Chatten en privéberichten uitwisselen met andere leden;
 • Beveiligd berichtverkeer met SSL-encryptie;
 • Handmatige profielchecks door personeel van Parship;
 • Contactgarantie op basis van volledigheid van profiel, type lidmaatschap en lengte van het lidmaatschap.

Naast de bovenstaande functionaliteiten heeft Parship naar eigen zeggen een ledenbestand dat bijna exact gelijk verdeeld is tussen mannen en vrouwen. Daarnaast geeft Parship aan dat het overgrote deel van de leden een hbo-opleiding of universitaire opleiding heeft afgerond. Uit Parship’s eigen statistieken blijkt dat 38% van de leden van Parship een relatie overhoudt aan de datingsite.

Bekijk deze video en ontdek waarom Parship op nummer 1 staat!

parship review

Parship staat op nummer 1 in onze TOP 10 van Beste Dating Websites in België en Nederland!

parship betrouwbaar

Parship haalt een uitstekende score van 9.8 op 10 in onze Top 10!

Klik hier en ontdek onze Top 10.

Hoe werkt Parship?

Wanneer je een account maakt bij Parship kan je niet direct beginnen met daten. Je moet namelijk eerst wat gegevens over jezelf invullen. Een van de onderdelen van dit proces is het invullen van een persoonlijkheidstest. Volgens Parship zelf is deze test wetenschappelijk en de test wordt gebruikt om profielen aan elkaar te matchen.

Van Parship krijg je regelmatig matchvoorstellen. Hierbij geeft het systeem aan hoe goed de match is tussen jullie beiden. Op basis van je interesse kan je een zogenaamde ‘glimlach’ sturen, maar je kan er ook direct voor kiezen om een bericht te sturen. Wanneer je er niet helemaal uitkomt kan je ook kiezen voor één van de ijsbrekers die voor je klaarliggen.

Veiligheid is een van de dingen die Parship hoog in het vaandel heeft staan. Zo wordt al het berichtverkeer versleuteld verstuurd. Daarnaast worden betaalde profielen handmatig gecontroleerd door het personeel van Parship. Tot slot worden profielfoto’s en andere foto’s in principe wazig gemaakt voor anderen, tenzij je ervoor kiest om deze vrij te geven waarna betalende leden ze kunnen zien.

Wij hebben onlangs een uitgebreide Meetic review uitgebracht.

Overigens is het naast het versturen van berichten en het ‘glimlachen’ naar matches is ook gewoon mogelijk om zelf op zoek te gaan naar de perfecte date. Daarnaast is het mogelijk om te zien wij je profiel heeft bezocht.

Dating gebeurt uiteraard niet alleen vanachter de PC, maar ook onderweg. Parship heeft daarom een mobiele app die je kunt gebruiken op de tablet of telefoon. De app is zowel voor iOS als voor Android beschikbaar.

Parship heeft veel vertrouwen in hun website en biedt leden een zogenaamde contactgarantie. Dit betekent dat je eenmalig een gratis verlenging krijgt van je lidmaatschap wanneer je niet een bepaald aantal keer contact hebt gehad met andere leden. Dit moet je natuurlijk wel op tijd aangeven, maar het is toch een leuke extra.

Kom je ergens niet helemaal uit of heb je een vraag? Dan kan je eerst een kijkje nemen in de online databank met veelgestelde vragen. Hierin worden de meest gestelde vragen beantwoord. Kom je er dan nog steeds niet uit of wil je graag contact met een medewerker? Dan kan je het contactformulier invullen.

review parship

Parship kosten en pakketten

Parship biedt leden zowel een gratis als een betaald abonnement aan. Naarmate je je langer aan een abonnement verbindt krijg je meer korting.

Let op: In principe heeft Parship een gratis en een betaald abonnement, maar is zit toch een klein addertje onder het gras. Bij het kortste betaalde abonnement, het Premium Lite abonnement, heb je geen mogelijkheid om vrijgestelde foto’s te zien.

Parship gratis:

 • Prijs: € 0/maand;
 • Profielen bekijken, berichten ontvangen en beantwoorden (maar niet zelf als eerste een bericht sturen), ijsbrekers en glimlachen sturen, korte persoonlijkheidstest en het toevoegen van foto’s en informatie aan je profiel.

Parship Premium Lite:

 • Prijs 6 maanden abonnement: € 44,90/maand;
 • Al het bovenstaande inclusief de mogelijkheid om zelf als eerste een bericht te sturen, de zoekfunctie te gebruiken, bezoekers van je profiel weer te geven, contactgarantie, uitgebreid persoonlijkheidsrapport en een profielcheck;

Parship Premium Classic:

 • Prijs 12 maanden abonnement: € 29,90/maand;
 • Al het bovenstaande inclusief de mogelijkheid om vrijgegeven foto’s te bekijken;

Parship Premium Comfort:

 • Prijs 24 maanden: € 22,90/maand;
 • Al het bovenstaande;

Let op: er is geen gratis proefversie van één van de premiumabonnementen van Parship. Wel is het mogelijk om binnen 14 dagen gebruik te maken van het herroepingsrecht.

Parship Review voordelen

Parship is een van de grootste en populairste datingsites van Europa en dat is niet voor niets. Ga je daten via Parship, dan kan je gebruik maken van de onderstaande voordelen:

 1. Groot aantal leden;
 2. Uitgebreide persoonlijkheidstest en een goede matching functionaliteit;
 3. Focus op een specifieke doelgroep;
 4. Goede voorzieningen voor privacy en veiligheid;
 5. Relatief redelijk uitgebreide mogelijkheden bij een gratis abonnement;
 6. Contactgarantie is een leuke toevoeging;
 7. 38%-succespercentage is veelbelovend.

Zoals je ziet gaat Parship nét even een stapje verder dan de meeste andere datingplatformen en is het dan ook terecht een populaire datingsite.

parship ervaringen

Parship Review nadelen

Functioneel gezien heeft Parship weinig nadelen. Wel kunnen we 1 klein iets gevonden:

 1. Bij een Premium Lite abonnement is het niet mogelijk om vrijgegeven foto’s te bekijken. Dit zorgt ervoor dat er eigenlijk geen goede reden is om niet voor het Premium Classic abonnement te kiezen.

Parship of Elite Dating?

Een tijdje terug hebben we ook een uitgebreide Elite Dating review gedaan. Ook daar waren de meeste van onze testen vrij goed. Maar jullie vragen zich vermoedelijk af welke dating website nu de beste is. Moet je kiezen voor Parship of toch voor Elite Dating? Wel we zullen jullie niet langer in spanning houden … De winnaar is Parship! Op alle vlakken scoort Parship zo goed als het maximum van de punten.

Parship Ervaringen

Zoals je kan lezen in onze Parship review zijn we wel fan van deze populaire dating website. Doordat Parship regelmatig op tv komt met advertenties zoeken meer en meer mensen naar online reviews over deze dating website. Enkele weken terug hebben wij een account aangemaakt bij Parship. En zoals je kan lezen zijn onze ervaringen alvast zeer positief! Deze gratis datingsite doet gewoon alles goed. Je kan je dus gratis aanmelden(wat wij altijd aanraden) en dan ook direct van start gaan. Let er wel goed op dat je uw profiel zo goed als mogelijk invult. Anders met een leeg profiel zal je weinig of geen vraag krijgen om op date te gaan uiteraard.

Beste dating app België

Zodra je een gratis account aanmaakt bij Parship zal je een melding krijgen om de applicatie te installeren. Wij hebben deze uiteraard ook getest.(de app is beschikbaar voor Apple & Android) Sommige mensen geven de voorkeur om in te loggen in Parship op de computer of laptop omdat het scherm gewoon groter is. In het begin hebben wij dit ook gedaan maar het is altijd leuk als je even op baan bent of in de zetel zit om snel even te kijken op de Parship of er iemand met je op date wil gaan 😉

Parship Review conclusie

Al met al is Parship een uitstekende keuze voor wie dating serieus neemt en speciaal voor hoogopgeleiden. De dating website biedt veel functionaliteit en eist van alle leden dat ze het daten serieus nemen. Wie dus op zoek is naar een betrouwbare, veilige dating website: zoek niet verder! Parship heeft alles in huis om jouw date te vinden! Toen we vorige maand een account hadden aangemaakt bij Parship was ook voor ons alles nog nieuw. Maar na enkele weken deze dating website te hebben ontdekt kunnen we jullie Parship zeker aanraden. En het leuke is, je kan je eerst gratis aanmelden en zo alles rustig bekijken. Wij raden dit dan ook eerst aan. Start gewoon met een gratis account en kijk even met wie je allemaal op date zou willen gaan! Veel succes!

Laat een bericht achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *