Pepper Dating Review

pepper dating review

Pepper Dating review

Welkom bij de Pepper review.

In deze review lees je wat Pepper precies is en hoe daten werkt via Pepper. Ook lees je over de verschillende abonnementen die Pepper aanbiedt en wat deze abonnementen kosten. Vervolgens geven we je een overzicht van de belangrijkste voor- en nadelen en krijg je van ons een eindoordeel over Pepper.

Wat is Pepper?

Pepper Dating is een Nederlandse datingsite met diverse functies. Pepper heeft de meeste functies die normale datingsites ook hebben, al ligt de focus bij Pepper vooral op het beeld. Pepper biedt onder meer de volgende functionaliteiten:

 • Interview en persoonlijkheidstest om profielen compleet te maken;
 • Iedere dag automatisch nieuwe matches en de mogelijkheid om deze te liken of om erop te reageren;
 • Mogelijkheid om te chatten en om privéberichten te versturen;
 • Collages met foto’s vormen een centraal element van ieder profiel;
 • Handmatige controle van alle profielen. Alleen compleet ingevulde profielen worden getoond;
 • Bereikbaar via web, maar ook via de app voor Android of iOS.

Zoals je ziet heeft Pepper de meeste standaard functionaliteiten van ieder datingplatform, al onderscheidt het platform zich door meer focus op foto’s en andere visuele elementen te leggen.

pepper review

Hoe werkt daten met Pepper?

Wanneer je een profiel aanmaakt bij Pepper kan het even beginnen voordat je echt kunt gaan daten. Dit komt omdat alle profielen eerst handmatig worden gecontroleerd en goedgekeurd. Je zal dus even moeten wachten, maar je krijgt hier wel wat voor terug.

Naast dat je je profiel voorziet van een aantal basisgegevens, neemt Pepper ook een interview bij je af. Het interview bevat een aantal prikkelende vragen die nét even iets anders zijn dan de standaardvragen over je hobby’s, werk en interesses. Je hoeft het interview overigens niet helemaal in te vullen, maar kunt er ook voor kiezen om slechts enkele vragen te beantwoorden.

Je profiel wordt aangevuld door het invullen van een persoonlijkheidstest, waarmee Pepper je kan matchen met andere profielen. Op basis van bepaalde kenmerken berekent Pepper bij welk profiel je het beste past en wordt een match gemaakt. Je kan er vervolgens zelf voor kiezen om hier wat mee te doen of niet. Is een match toch niet helemaal geschikt? Geen probleem: iedere dag staan er nieuwe matches klaar.

We hebben onlangs ook een uitgebreide Novamora review geschreven.

Beste Dating App?

Een centraal element van je profiel is een fotocollage die foto’s en ander beeldmateriaal bevat van jezelf, je interesses, je huisdieren, je werk en al het andere wat je leuk of belangrijk vindt om te laten zien. De redenatie van Pepper hierbij is dat een foto meer zegt dan 1000 woorden.

Door te reageren op matches, dit kan door te chatten of door likes te geven, kan je uiteindelijk een geschikte date vinden.

Naast het daten op internet biedt Pepper ook een app aan voor Android en een app voor iOS.

Hoewel support en helpdesk niet de eerste woorden zijn waar je aan denkt bij een datingsite heeft Pepper op dit gebied wel een aantal voorzieningen. Er is een uitgebreide pagina met alle veelvoorkomende vragen. Kom je er toch niet uit of heb je een andere vraag? Dan kan je contact opnemen met Pepper door een contactformulier in te vullen. Doorgaans worden alle vragen binnen 24 uur beantwoord, ook in het weekend. Er zijn uiteraard nog andere populaire dating apps zoals Parship. Lees meer hierover in onze uitgebreide Parship Review.

Pepper kosten en abonnementen

Wil je gebruiken maken van Pepper Dating? Dan heb je de keuze tussen een gratis pakket en een betaald pakket:

Pepper Gratis:

 • Prijs: € 0/maand;
 • Mogelijkheid om matches te ontvangen, te zoeken, likes te sturen en te ontvangen;

Hoewel het gratis pakket een goede mogelijkheid is om kennis te maken met Pepper en om te zien hoe het invullen van een profiel precies werkt, is het geen serieuze optie om te daten. Hiervoor zal je toch echt een Full Member abonnement moeten nemen.

Pepper Full Member:

 • Prijs maandelijks opzegbaar: € 25/maand;
 • Prijs 3 maanden: € 15/maand;
 • Prijs 6 maanden: € 9,95/maand;
 • Prijs 12 maanden: € 8,50/maand;
 • Bevat alle functies van Pepper Gratis, plus berichten lezen en sturen, zien wie je profiel heeft bekeken en chatfunctie.

Let op: Pepper heeft geen gratis trial van hun Full Member abonnement, maar je kunt je wel binnen 14 dagen beroepen op het herroepingsrecht. Pepper heeft daarvoor zelfs een speciaal formulier geplaatst op hun website, waarmee je hier gebruik van kunt maken. Maar het is zeker een betrouwbare gratis datingsite.

pepper review

Pepper voordelen

Pepper Dating is door de jaren heen uitgegroeid tot een van de grotere datingplatforms van Nederland. Dit komt o.a. door enkele voordelen die Pepper biedt:

 • Alle profielen worden handmatig gecontroleerd;
 • Focus op foto’s en beeldmateriaal maakt het leuk om matches te bekijken en is een leuke en handige manier om kennis te maken met iemand;
 • Uitgebreide profielen door de persoonlijkheidstest, het collage en het interview;
 • Pepper beschikt over het keumerk veilig daten, wat je zekerheid en een vertrouwd gevoel geeft als bezoeker;
 • Geen ingewikkelde abonnementen en een eenvoudig prijsstelling met hoge kortingen bij langdurig lidmaatschap;
 • Handige apps voor op de telefoon of tablet;

Met name de manier waarop Pepper dating en matching aanpakt is erg fijn. Dit heeft er dan ook terecht voor gezorgd dat Pepper een populaire datingsite is.

Pepper nadelen

Als datingsite zijn er op Pepper nagenoeg geen nadelen aan te merken. Er zijn alleen een paar kleine minpunten:

 1. Het gratis abonnement biedt niet de mogelijkheid om te daten, ook niet beperkt;
 2. Geen gratis proefversie, ook niet van een paar dagen;
 3. Je moet even wachten totdat je kan beginnen door de handmatige checks op ieder profiel;

Het laatste nadeel is tegelijkertijd ook de grote kracht van Pepper, dus dat nemen we maar even voor lief. Bovendien zorgt het daten met een betaald abonnement ervoor dat er alleen maar serieuze mensen op het platform zitten.

Pepper Dating Review Conclusie

Voor wie op zoek is naar een modern datingplatform maar wel serieus wil daten is Pepper erg geschikt. De persoonlijkheidstest en het interview zorgen voor goede matches en de collage zorgt ervoor dat je op een leuke manier kennis kunt maken met iemand.

De handmatige controle op ieder profiel en het feit dat de échte datingmogelijkheden pas vrijkomen bij een betaald abonnement zorgen ervoor dat de kwaliteit van dating op Pepper over het algemeen erg hoog is.

Al met al is Pepper Dating een van de betere datingplatformen en terecht een van de grote spelers in de markt. Blijf onze Belgiumdate website volgen voor andere dating reviews. Volgende week maken we een uitgebreide buurmeisjes review! Stay tuned 😉

Laat een bericht achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *